Coronavirus

CBR

Coronavirus 2020 update 4

 

Vanaf 11mei mogen we voorzichtig weer starten met de rijlessen. Voorzichtig en stapsgewijs.
Het draaiboek voor de opstart lag zover al klaar en zijn we momenteel aan het uitwerken. De branchevereniging heeft een protocol opgesteld als hulpmiddel. En het CBR is de puntjes op de i aan het zetten voor hun protocol, er worden hier en daar nog wat puntjes aangepast. Zo komen we samen tot een zo veilig mogelijke oplossing, We moeten niet alleen denken in beperkingen maar ook in de mogelijkheden!

Alles moet nu gewoon anders. We kunnen de 1,5mtr afstand niet waarborgen in de auto. Daarom ontvang je via whatsApp voor aanvang van de les een aantal vragen over je gezondheid, als je die naar waarheid beantwoord en alles is in orde dan kunnen we de les starten is dat niet het geval en heb je bv koorts, dan gaan we de les kosteloos annuleren. We gaan lessen met een mondkapje (aanwezig in de auto) om elkaar te beschermen het zal even vreemd zijn maar dat went wel. We dragen handschoenen (aanwezig in de auto) om elkaar te beschermen en het interieur van de auto te ontzien, al de desinfecterende middelen kunnen er nooit goed voor zijn. In de auto kunnen we ook de handen niet wassen dus is er hand desinfectie spray aanwezig.  Per leerling/ examinator een schone stoelhoes. We gaan in blokken van 2 uur  lessen per leerling met een pauze. Dit om goed te trainen, achter elkaar door herhalen (leuk en leerzaame methode) en daarbij de verloren tijd snel in te halen. Op deze manier is er ook minder besmettingsgevaar omdat er niet steeds van leerling gewisseld word en moet de auto minder worden gedesinfecteerd. We denken in mogelijkheden.
Het CBR heeft de manier van examen afnemen aangepast, reserveren voor theorie en praktijk examen is de komende 8weken nog niet mogelijk. Als de aanvraag na deze periode geplaatst kan worden zal er nog een wachttijd zijn van minimaal 7 a 8 weken.

Het is best spannend!

We mogen gaan lessen het moet niet, we nemen onze eigen beslissingen en verantwoordelijkheid. Het virus is niet weg! Het is enigszins onder controle, laat ons samen zorgen dat het zo blijft. Het besmettingsgevaar is groot, maar met alle voorzorgsmaatregelen durf ik het zeker aan. Als we samen de voorzorgsmaatregelen goed hanteren! Elkaar helpen, niet onderuit maar vooruit. En als je liever nog even wacht om te starten met de rijlessen dan is dat zeer begrijpelijk en geen probleem.

Samen kunnen we veel. We moeten nog even volhouden. Stay safe